Η Αρχή κατά της Διαφθοράς αναλαμβάνει επισήμως καθήκοντα σήμερα 08 Ιουλίου με τελετή διορισμού που θα διεξαχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει η αρχή κατά της διαφθοράς παρά τις έντονες αμφιβολίες μας για τη σύσταση της. Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη περίοδο όπου το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας των Κύπριων και της κοινωνίας έχει κλονιστεί μετά τις αποκαλύψεις σωρείας σκανδάλων και διαφθοράς.

Εμείς, από την αρχή εκφράσαμε τους ενδοιασμούς μας δεδομένου πως δεν της δόθηκαν ούτε ανακριτικές εξουσίες παρά την τροπολογία που υποβάλαμε. Οι αμφιβολίες μας επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα στην προσπάθειά της βουλεύτριας κας Αλεξάνδρα Ατταλίδου να υποβάλει καταγγελία στην Αρχή Κατά της Διαφθοράς, ενημερώνοντας την ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να το πράξει, καθώς δεν έχουν ακόμη θεσπιστεί Κανονισμοί που να ρυθμίζουν τη διαδικασία λήψης παραπόνων και καταγγελιών, όπως προνοεί ο νόμος.

Συγκεκριμένα, λόγω παράλειψης της Κυβέρνησης να υποβάλει, παράλληλα με το νομοσχέδιο, και τους Κανονισμούς λειτουργίας της Αρχής, ο νόμος δεν μπορεί στην ουσία να εφαρμοστεί, με τους πολίτες να μην έχουν την δυνατότητα να προβούν σε καταγγελίες ακόμα.