Μόλις εννέα χρόνια μετά από εκείνο τον μαύρο Ιούλη που η φονική έκρηξη στο Μαρί άφησε πίσω την καταστροφή, τις συνέπειες της οποίας ακόμα καταγράφουμε ακόμη και σήμερα, καθώς από το συμβάν θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.

Μνημόσυνα, εκδηλώσεις τιμής και ημέρα μνήμης δεν αποτελούν συγνώμη ή συγχωροχάρτι. Η ατιμωρησία που επικράτησε, ωσάν να μην υπάρχουν ευθύνες, δικαιώνουν τις φωνές μανάδων, συζύγων, παιδιών, συγγενών και φίλων.

Η εξεταστική επιτροπή Πολυβίου τότε, εντόπισε ακόμη και τα βαθύτερα αίτια της καταστροφής, αλλά αυτά δεν εξετάστηκαν ποτέ. Το πελατειακό σύστημα της εξουσίας και της αναξιοκρατίας που στην χώρα μας κυβερνά, νίκησε ακόμα και μια τέτοιας έκτασης καταστροφική φονική έκρηξη!

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει και φέτος την αμέριστη συμπαράσταση του στους οικείους των ηρώων του Μαρί. Συγγενείς των θυμάτων διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν τύχει στήριξης από την πολιτεία. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σταματήσουμε να θυμόμαστε την καταστροφή, δεν θα σταματήσουμε ποτε να ζητούμε στήριξη των συγγενών των θυμάτων.