Δυσοίωνο είναι τελικά το μέλλον του σχεδίου απόσυρσης και αντικατάστασης παλαιών οχημάτων και προώθησης ηλεκτρικού οχήματος καθώς σήμερα ακυρώθηκε ολοκληρωτικά το εν λόγω σχέδιο.

Το σχέδιο απόσυρσης παλαιών και αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχε ανασταλεί λόγω – των απρόβλεπτων οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η πανδημία του Κορωνοϊού, για να επανεξεταστεί. Δυστυχώς όμως το σχέδιο αποφασίστηκε μόλις χτες ότι θα αποσυρθεί.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε πως το σχέδιο είχε τη δυνατότητα να συνεχιστεί και να επεκταθεί πάντα φυσικά μέσα στα πλαίσια της αναζωογόνησης της οικονομίας και των συστάσεων της Ε.Ε για πράσινη ανάκαμψη.

Αν θέλει η Κυβέρνηση να κάνει εξοικονομήσεις στο προϋπολογισμό ας υιοθετήσει την εισήγηση μας για αποκοπή όλων των αχρείαστων επιδομάτων οδοιπορικών, παραστάσεως και φιλοξενίας από τους εκατοντάδες αξιωματούχους και υψηλόμισθους του δημοσίου (εξαιρούνται όσοι υπηρετούσαν στα νοσοκομεία και τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής) μέχρι την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δεν μπορεί στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων η Κυβέρνηση να στρέφεται στην κατάργηση των λίγων εκείνων σχεδίων που μας οδηγούν στη περιβαλλοντική αναμόρφωση και στη βιώσιμη ανάπτυξη.