Η υπέρμετρη προβολή του ζητήματος των διεκδικήσεων ορισμένων ατόμων για νομιμοποίηση της λαθροθηρίας μικρών πουλιών εντάσσεται σαφώς στην προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος. Πρόκειται για μια συνηθισμένη πρακτική, την οποία βιώνουμε κάθε φορά που πλησιάζουν οι εκλογές.

Από την πλευρά όσων διαμαρτύρονται, ασφαλώς κατανοούμε πως θεωρούν την προεκλογική περίοδο την ιδανική ευκαιρία να προβάλλουν τα παράνομα αιτήματά τους.

Από την κυβερνητική όμως πλευρά, το να χαϊδεύει τα αυτιά των παρανομούντων, δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθεια να μαζέψει ψήφους. Η πραγματικότητα μάλιστα είναι χειρότερη, αφού συνειδητά εξαπατώνται ακόμα και οι ίδιοι οι διεκδικητές της χαλάρωσης του νόμου, από δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών.

Είναι άξιον απορίας γιατί η κυβέρνηση αποφεύγει να υπερασπιστεί το νόμο και τους φορείς που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της εφαρμογής του, όπως πχ. τον ουλαμό πάταξης της λαθροθηρίας της ΜΑΑΔ , την Υπηρεσία Θήρας κοκ

Ταυτόχρονα, καταδικάζουμε την εμπλοκή πολιτικών προσώπων και βουλευτών από κόμματα σε αυτή την εκστρατεία για νομιμοποίηση της παράνομης παγίδευσης μικρών πουλιών. Σημειώνουμε δε, την περίεργη συμμαχία βουλευτών από το ΕΛΑΜ, το ΑΚΕΛ και κυρίως από το ΔΗΣΥ υπέρ των λαθροθήρων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως καθήκον της οργανωμένης πολιτείας είναι να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας και όχι να το θυσιάζει για λίγες ή πολλές ψήφους.