Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Αλεξία Σακαδάκη και επικεφαλής ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης ο κ. Περδίκης ανέφερε πως «συζητήσαμε μια μεγάλη δέσμη από διάφορα θέματα που αφορούν την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είπε ότι «Επαναφέραμε την εισήγησή μας για την καθιέρωση του πράσινου πιστοποιητικού ούτως ώστε απόφοιτοι λυκείου να πιστοποιούνται για τις δεντροφυτεύσεις που συμμετέχουν και τον αριθμό δέντρων που φυτεύουν, την εισήγησή μας για την ενίσχυση της υπηρεσίας εκπαιδευτικής ψυχολογίας με προσωπικό , μέσα αλλά και με νέες ειδικότητες όπως είναι οι κοινωνιολόγοι. Την εισήγησή μας για ενίσχυση του προγράμματος Θυμέλη, την οικονομική στήριξη που χρηματοδοτεί τους θιάσους και τα θεατρικά σχήματα και πολλές εισηγήσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης των κοινωνιολογικών προβλημάτων που προκύπτουν στην εκπαίδευση λόγω των εξαρτήσεων και της ανάμιξης μέσα στους εκπαιδευτικούς χώρους, παιδιών από διάφορα ιστορικά και κοινωνικά περιβάλλοντα που δημιουργούν ιδιαίτερες προκλήσεις για την εκπαίδευση της Κύπρου».

«Με τον κύριο υπουργό βρήκαμε θέματα στα οποία συμφωνούμε όπως την επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου, την ανάδειξη πράσινων πρωτοβουλιών στον τομέα του περιβάλλοντος και της πράσινης πολιτικής στα σχολεία. Θα παρακολουθούμε από κοντά τα θέματα της Παιδείας. Όπου χρειάζεται θα είμαστε εποικοδομητικά κριτικοί, θα συμβάλλουμε με εισηγήσεις και προτάσεις και ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό», κατέληξε ο κύριος Περδίκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Προδρόμου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη, δήλωσε πως «στο πλαίσιο των συναντήσεων με τις πολιτικές δυνάμεις – τα κοινοβουλευτικά κόμματα – είχαμε την ευκαιρία να διεξέλθουμε όλο αυτό το φάσμα θεμάτων, από την εγκύκλιο εκπαίδευσης, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα θέματα του πολιτισμού και βεβαίως τα θέματα που αφορούν τον αθλητισμό και τη νεολαία».

«Αναφέρθηκα στις μεταρρυθμιστικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως επίσης και σε κάποια σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα που μένει να κάνουμε. Υπολογίζουμε και στη συμβολή του Κινήματος Οικολόγων, με το οποίο γενικότερα στο Υπουργείο είμαστε έτοιμοι για κάθε εποικοδομητική συνεργασία ιδιαίτερα γιατί ακούσαμε  – και σήμερα – κάποιες εισηγήσεις, οι οποίες μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Συνεχίζοντας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «θέλω να υπογραμμίσω ότι τα τελευταία χρόνια ίσως μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αλλά διαρκώς ολοένα και περισσότερο γίνονται θετικά βήματα για την περιβαλλοντική συνείδηση των ανθρώπων και ειδικότερα γίνεται δουλειά μέσα στα σχολεία. Σε όποιο σχολείο πάει κάποιος αυτές τις μέρες θα δει πινακίδες, δραστηριότητες, σχολεία τα οποία συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά δίκτυα και βεβαίως αυτό είναι το αυτονόητο, γιατί στον σημερινό κόσμο αφού η εκπαίδευση αποσκοπεί όχι μόνο στην μετάδοση γνώσεων αλλά στην δημιουργία ολοκληρωμένων ανθρώπων με καλλιέργεια. Χρειάζεται και η αυτοσυνειδησία όχι μόνο για την ιστορία αυτού του τόπου, αλλά και για τη σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο. Ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουμε τις πολύ μεγάλες προκλήσεις και κινδύνους από την κλιματική αλλαγή, μεταξύ άλλων».

Τέλος, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «συζητήσαμε, ακούσαμε εισηγήσεις, θα εξετάσουμε κάποια θέματα που έχουν επισημανθεί από το Κίνημα Οικολόγων και όπως διαβεβαίωσα τον κ. Περδίκη, θα είμαστε και στη συνέχεια στη διάθεση του Κινήματος τόσο εγώ, όσο και η ηγεσία και λειτουργοί του Υπουργείου για να ακούσουμε επισημάνσεις, παρατηρήσεις αλλά και περεταίρω εισηγήσεις».