Για ακόμη μια φορά γίναμε δέκτης καταγγελιών για απόρριψη σκουπιδιών αυτή τη φορά στην περιοχή της Λακατάμειας.

Μετά από επιτόπια επίσκεψη του Δημοτικού Συμβούλου Λακατάμειας του Κινήματος κ. Λοϊζού Δημητριου αυτό που διαπιστώθηκε πέραν από τον απέραντο σκουπιδότοπο, είναι συντρίμμια αεροπλάνου τα οποία παραμένουν εκεί εδώ και 54 χρόνια περίπου.

Το περιστατικό συντριβής αεροπλάνου είχε συμβεί στη Λακατάμεια στις 20 Απριλίου το 1967 και πρόκειται για μια τραγωδία που άφησε πίσω τις 126 νεκρούς, ενώ επέζησαν από το δυστύχημα μόλις τέσσερα άτομα.

Σε δηλώσεις του ο Δημοτικός Σύμβουλος Λακατάμειας Λοϊζος Δημητρίου αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε απαράδεκτο εδώ και τόσα χρόνια να παραμένουν στην περιοχή συντρίμμια από τη συντριβή αεροπλάνου και οι αρμόδιοι φορείς εδώ και τόσο καιρό να μην καθαρίζουν την περιοχή που έχει μετατραπεί σε ένα «βουνό» με σκουπίδια.

Ολόκληρος ο πλανήτης συζητά για την κρίση της κλιματικής αλλαγής και η Κύπρος ούτε τα αυτονόητα για την προστασία του περιβάλλοντος δεν πράττει.

Καλούμε άμεσα τόσο το Δήμο Λακατάμειας, όσο και άλλους φορείς να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για αποκατάσταση της περιοχής».