Τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κα. Μαρία Κολά και η κα. Αλεξία Σακαδάκη συμμετείχαν στο 32ο Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 5 – 6 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος έλαβαν χώρα οι εργασίες του Μεσογειακού Δικτύου Πρασίνων. Με την ψήφο εμπιστοσύνης των Πρασίνων, η κ. Αλεξία Σακαδάκη επανεξελέγη ως συντονίστρια του Μεσογειακού Δικτύου Πρασίνων για τους επόμενους 6 μήνες.

Το Δίκτυο επανα – δραστηριοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με συντονισμό από την κ. Σακαδάκη που ανέλαβε τις επαφές και την οργάνωση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Με επιτυχία έχει ετοιμαστεί και ψηφιστεί από το Συνέδριο των Ευρωπαίων Πρασίνων, το πρώτο ψήφισμα του Δικτύου που αφορά προτάσεις για βιώσιμο τουρισμό, ενός τομέα που έχει πληγεί ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Η λειτουργία του Δικτύου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για τις χώρες της Μεσογείου, που έχουν κοινές προκλήσεις τόσο σε οικονομικό, όσο και σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο.