Πάνω από δύο χρόνια έχουν περάσει από την παρέμβαση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών σε δασική έκταση στην Κυπερούντα. Το πρόβλημα όπως όλα δείχνουν φαίνεται να είναι άλυτο καθώς η κατάσταση παρέμεινε ακριβώς η ίδια όπως τότε.

Κατά τη σημερινή μας επίσκεψη διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση όχι μόνο δεν διορθώθηκε, αλλά απεναντίας έχει επιδεινωθεί.

Η μοναδική πληροφορία που έχουμε – και αυτή ανεπίσημη – είναι ότι η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει παρέμβει, δίνοντας προθεσμία αποκατάστασης της περιοχής, πράγμα που όμως δεν έγινε.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι απαράδεκτη, οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται από την παρουσία αυτών των υλικών είναι τεράστιοι. Ο σκυβαλότοπος βρίσκεται δίπλα από το νοσοκομείο Κυπερούντας (500 μέτρα περίπου) και σε μια δασική περιοχή, μια σπίθα μπορεί να φέρει την καταστροφή. Ταυτόχρονα, τρωκτικά και ερπετά βρίσκουν καταφύγιο, κάτι που το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει το οικολογικό έγκλημα το οποίο συνεχίζεται και αναπτύσσεται, ενώ την ίδια ώρα οι αρμόδιες αρχές παραμένουν αδιάφορες.

ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ 4ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ 4ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ 4ΚΥΠΕΡΟΥΝΤΑ 4