Τα έργα για το Εθνικό δασικό πάρκο Ακάμα όπως όλα δείχνουν προχωρούν σε λάθος κατεύθυνση. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες και τις αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων οι οποίες δίκαια διαμαρτύρονται, δεν υπάρχει ένα ουσιώδες αποτέλεσμα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε να τεθεί σε ισχύ διαχειριστικό σχέδιο για την περιοχή προστασίας της φύσης Νατούρα 2000 που να προνοεί τις απαραίτητες υποδομές. 

Με ανησυχία πληροφορούμαστε ότι προωθούνται έργα στα πλαίσια της εφαρμογής του εθνικού δασικού πάρκου στον Ακάμα που επηρεάζουν αρνητικά το ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον της χερσονήσου. Για άλλη μια φορά (όπως και στην περίπτωση της πλατείας ελευθερίας) είμαστε αναγκασμένοι να κατακρίνουμε το αποτέλεσμα του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και να ζητήσουμε την ακύρωση του.  

Με λύπη μας παρατηρούμε ότι έχει τεθεί ως προτεραιότητα από την Κυβέρνηση το τοπικό σχέδιο ανάπτυξης έναντι του διαχειριστικού σχεδίου για την Φύση. Τίθεται ως προτεραιότητα ο καθορισμός ζωνών ανάπτυξης και σε δεύτερη μοίρα η προστασία του περιβάλλοντος για ακόμα μια φορά.