Η έξαρση των περιστατικών Λοιμώδους Περιτονίτιδας που οφείλεται στον κορωνοϊό της γάτας έχει ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατον χιλιάδων γάτων στην Κύπρο. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχουμε καθημερινώς αναφορές από κηδεμόνες γάτων ότι χάνουν συνεχώς τα αγαπημένα τους ζώα από αυτή την θανατηφόρα ασθένεια.

Κάνουνε έκκληση στις Φαρμακευτικές υπηρεσίες και στο Υπουργείο Υγείας να διαθέσουν εγκεκριμένα ανθρώπινα φάρμακα για τον κορωνοϊο ώστε να χρησιμοποιηθούν στις γάτες που προσβάλλονται  από αυτή την θανατηφόρα ασθένεια.

Από ότι γνωρίζουμε έχουν γίνει ήδη εκκλήσεις από τον Παγκύπριο Κτηνιατρικό Σύλλογο και από την Αρμόδια Αρχή αλλά δυστυχώς χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει θετική ανταπόκριση.

Θεωρούμε το πιο πάνω θέμα επείγον καθώς κάθε μέρα που περνά πεθαίνουν βασανίστηκα και άλλα γατάκια ενώ θα μπορούσαν να σωθούν, προκαλώντας αβάστακτο πόνο στους κηδεμόνες τους καθώς χωρίς την χορήγηση αυτών των φαρμάκων δεν μπορούν να σώσουν τα αγαπημένα τους ζώα.

Η Άνθη Μουζούρη συντονίστρια της ομάδας δράσης τονίζει ότι «Έχουμε αποστείλει στις αρμόδιες υπηρεσίες επιστολή ζητώντας την διάθεση αυτών των φαρμάκων ούτως ώστε να μπορούν να σωθούν οι γάτες από αυτήν την θανατηφόρα ασθένεια. Η καθυστέρηση στην διάθεση αυτών των φαρμάκων μόνο επιπλέον θανάτους σε γάτες μπορεί να προκαλέσει κάτι που είναι άκρως απογοητευτικό και λυπηρό».