Γραπτή Δήλωση της κ. Αλεξίας Σακαδάκη – Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Κινήματος

Ο βομβαρδισμός Νοσοκομείου στη Γάζα που προκάλεσε τον θάνατο σε εκατοντάδες θύματα, αποτελεί σοβαρό έγκλημα πολέμου και τεκμήριο Γενοκτονίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βαρβαρότητα και τους βομβαρδισμούς εις βάρος του άμαχου πληθυσμού. Τέτοιου είδους φρικαλεότητες ξυπνούν μνήμες από την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Θεωρούμε πλέον απαραίτητο να ενεργοποιηθεί και να εμπλακεί η διεθνής κοινότητα άμεσα ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία, ασφάλεια και σταθερότητα. Η ειρηνική και χωρίς άλλα θύματα επίλυση του ζητήματος πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Σημειώνουμε δε, πως η καταδίκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται να είναι χλιαρή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κατηγορηματική. Οι επιθέσεις, η καλλιέργεια φόβου και ο θάνατος έχουν την ίδια σημασία για όλους τους ανθρώπους. Χρειάζονται άμεσα και συντονισμένα βήματα προς επίτευξη της ειρήνης.

Παράλληλα, επιβάλλεται η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να υπάρξει άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων και από τις δύο πλευρές με σκοπό την επίτευξη οριστικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Διαχρονικά στεκόμαστε στο πλάι των Λαών και των Ανθρώπων. Ας δώσουμε χρόνο στην Ειρήνη.