Δηλώσεις κ. Άδωνι Γιάγκου, Αντιπρόεδρος Α’ του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών και ο κ. Χρίστος Ανδρέου πρόεδρος του ΕΛ.Α-ΖΩ.

Κοντά στους ασθενείς του Ογκολογικού τμήματος βρέθηκαν το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών και ο Σύνδεσμος Καρκινοπαθών “Ελπίζω – Αγωνίζομαι – Ζω (ΕΛ.Α-ΖΩ.) θέλοντας να δείξουν για μία ακόμη φορά την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους καρκινοπαθείς, αυτές τις άγιες μέρες του Πάσχα.

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων επισκέφτηκαν τους ασθενείς του Ογκολογικού μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛ.Α-ΖΩ., κ. Χρίστο Ανδρέου, όπου μοίρασαν λαμπάδες και χρηστικά δώρα στους ασθενείς.

Ο κ. Άδωνις Γιάγκου, Αντιπρόεδρος Α’ του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, και ο κ. Χρίστος Ανδρέου, πρόεδρος του ΕΛ.Α-ΖΩ., επισήμαναν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται, καθώς και την ανάγκη της δημιουργίας Κρατικού Ογκολογικού Τμήματος.

Ο κ. Άδωνις Γιάγκου, Αντιπρόεδρος Α΄ του Κινήματος, αναφέρθηκε στα ακόλουθα:

«Για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε εδώ μαζί με το ΕΛ.Α-ΖΩ στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν υπηρεσίες παροχής στους ασθενείς με καρκίνο σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία της Κύπρου και να προχωρήσει η δημιουργία ενός πλήρους ογκολογικού τμήματος.

Το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στηρίζει τους καρκινοπαθείς, τα πολλαπλά αιτήματα που παρουσιάζονται και καλούμε ξανά το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να βοηθήσει να λυθούν τα δισεπίλυτα δυστυχώς προβλήματα που βασανίζουν τους καρκινοπαθείς μας». 

O κ. Χρίστος Ανδρέου, πρόεδρος του ΕΛ.Α-ΖΩ, δήλωσε:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, που και φέτος είναι δίπλα στους καρκινοπαθείς. Σήμερα επισκεφθήκαμε το θάλαμο του Ογκολογικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, δίνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και υπεράσπισής του δικαιώματος μας να έχουμε Κρατικά Ογκολογικά, αφού είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν έχουμε Κρατικό Ογκολογικό.

Κάνουμε έναν αγώνα εδώ και χρόνια, για να δημιουργήσει επιτέλους το κράτος Κρατικά Ογκολογικά. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, του Ογκολογικού, τη διευθύντρια, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αγωνίζονται χωρίς ικανοποιητικό προσωπικό, να κρατήσουν το θάλαμο ανοιχτό για τους ασθενείς μας. Εύχομαι Καλό Πάσχα και η Ανάσταση του Κυρίου να φωτίσει την κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή τη δημιουργία Κρατικού Ογκολογικού»