Τις μέρες αυτές έρχεται στο προσκήνιο το θέμα της ανάπτυξης της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Κύπρο.

Από τη μια προέκυψε, σχεδόν από το πουθενά, το ενδιαφέρον του Προέδρου Αναστασιάδη για το Bollywood -την ινδική Μέκκα του Κινηματογράφου- κι από την άλλη έχουμε τη διαμαρτυρία του σκηνοθέτη Πανίκου Χρυσάνθου.

Εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε ευαισθητοποιηθεί για το θέμα της ανάπτυξης του κυπριακού κινηματογράφου μετά από συναντήσεις με τους οργανωμένους φορείς του κλάδου και προχωρήσαμε στην εγγραφή θέματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στις 11 Ιουνίου 2015 και την κατάθεση σωρείας Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων.

Το θέμα συζητήθηκε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας στις 12 Απριλίου 2016 κι από τότε παρά τα διαβήματά μας δεν είχε συζητηθεί ξανά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ψάχνει τον κυπριακό κινηματογράφο στην Ινδία, κι όχι στην Κύπρο που έχει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα προβλήματα και προκλήσεις.

Εισηγούμαστε να αφήσουν οι Κυβερνώντες τα μακρινά και να συγκεντρωθούν στα προβλήματα του τόπου. Τα προβλήματα του κυπριακού κινηματογράφου είναι εδώ στην Κύπρο, κι όχι στην Ινδία.