Χθες, λάβαμε ενημέρωση από οικογένεια συμπολιτών μας ότι ο Δήμος Πάφου επανήλθε στις αυταρχικές και απάνθρωπες πρακτικές του, αναφορικά με τις Τ/κ περιουσίες. Ειδικότερα, εχθές το πρωί, στις 6:00 π.μ., συνεργεία του Δήμου επενέβησαν σε υποστατικό, στην περιοχή του «Μουττάλου», εντός του οποίου βρίσκονταν και στο οποίο διαμένουν μόνιμα οι συμπολίτες μας, κατεδαφίζοντας μέρος του υποστατικού, καταστρέφοντας δέντρα και καλλιέργειες και προκαλώντας ζημιές ακόμα και σε σημεία της κατασκευής του σπιτιού τα οποία δεν διεκδικεί. Σύμφωνα με την οικογένεια, εναντίον του Δήμου Πάφου εκκρεμεί ιεραρχική προσφυγή και, ως εκ τούτου, δεν είχε κανένα δικαίωμα να παρέμβει έως ότου το Υπουργείο Εσωτερικών εκδώσει την τελική του απόφαση.

Ως Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε απερίφραστα τον αυθαίρετο χαρακτήρα που επιδεικνύει ο Δήμος Πάφου, ως θεσμός, έναντι προσφύγων συμπολιτών μας, που φαίνεται να εκδιώκονται ξανά μετά το 1974, αλλά αυτή τη φορά από το ίδιο τους το κράτος. Έχει καταστεί πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η στάση του Δήμου Πάφου πηγάζει από τις αυταρχικές και εκδικητικές πρακτικές που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο πρώτος δημότης της πόλης και Δήμαρχος Πάφου, κ. Φαίδωνας Φαίδωνος, στο όνομα μιας δήθεν αναμόρφωσης της πόλης. Από τέτοια περιστατικά, και δεδομένου ότι αυτή η αναμόρφωση δεν έχει χώρο για όλους τους συμπολίτες μας, διερωτάται κανείς αν τελικά εξυπηρετεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τις προσωπικές φιλοδοξίες του Δημάρχου Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχει καταθέσει Κοινοβουλευτικό Ερώτημα, ημερομηνίας 10.6.2022, με το οποίο ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών να ενημερώσει την Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τα ευρήματα του για την έρευνα που είχε διατάξει, εναντίον του Δήμου Πάφου, για την “διάπραξη πειθαρχικών ή/και ποινικών παραπτωμάτων, που αφορούν πιθανή παραβίαση των συμβάσεων με τον δήμο στην περιοχή «Μούτταλος», όπως επίσης πιθανά πειθαρχικά αδικήματα από λειτουργούς της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών”. Τέσσερις μήνες μετά, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει αποστείλει καμία απάντηση, ως οφείλει, αλλά και ουδένα σχετικό πόρισμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Μέχρι πότε οι δημότες της Πάφου θα παραμένουν εκτεθειμένοι σε αυτές τις ανοίκειες πρακτικές;

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών