Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων διερευνούμε συγκεκριμένες καταγγελίες

για παράνομη διαχείριση νεκρών ζώων από το διαχειριστή εγκατάστασης που παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης στο Φρέναρος.

Ήδη ο πρόεδρος του Κινήματος, κ. Γιώργος Περδίκης, απέστειλε σχετική επιστολή στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και περιμένουμε άμεσα να αναλάβουν δράση, διερευνώντας το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με επιστολή που παραλάβαμε καταγγέλλεται η παράνομη διαχείριση νεκρών ζώων από το διαχειριστή εγκατάστασης που παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και / ή εκτροφής σκύλων στο Φρέναρος.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, συμπολίτης μας παρέδωσε το σκύλο του για εκπαίδευση τον περασμένο Αύγουστο. Όταν ζήτησε να τον παραλάβει, ο εκπαιδευτής – κατά την καταγγελία – ισχυρίστηκε ότι ο σκύλος πέθανε και τον έριξε σε ένα λάκκο.

Η ιστορία όπως περιγράφεται από την επιστολή έχει επαναληφθεί και δημιουργεί ερωτηματικά για τα οποία οφείλεται να διεξαχθεί έρευνα.

Κατ’ αρχήν προκύπτει θέμα κατάλληλης αδειοδότητης της εγκατάστασης αυτής. Ελέγχεται η εγκατάσταση; Όντως υπάρχει αυτός ο λάκκος απόρριψης των νεκρών ζώων; Αν ναι, τότε πρόκειται σαφώς για παράνομη πράξη. Πώς είναι δυνατόν εγγεγραμμένοι σκύλοι να «εξαφανίζονται» σε λάκκους; Δεν οφείλει ο ιδιοκτήτης να δικαιολογήσει μέσω πιστοποιητικού κτηνιάτρου, το θάνατο του σκύλου του;

Θα περιμένουμε τις απαντήσεις και θα ενημερώσουμε.