Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, το κατοχικό καθεστώς ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων Λιμνίτη και Στροβιλίων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί σε δηλώσεις του ανέφερε πως δεν γνώριζε για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και πως αυτό έγινε όταν ήδη αποχώρησε από την συνεδρία. Από την εν λόγω κατάσταση όμως προκύπτουν κάποιες εύλογες απορίες. Ποια άραγε είναι η επιστημονική τεκμηρίωση για αυτή την απόφαση;  Ιδιαίτερα σε ότι αφορά το οδόφραγμα του Λιμνίτη, το κατοχικό καθεστώς αποφάσισε μονομερώς τη μερική λειτουργία του παραβιάζοντας τη συμφωνία από το 2009. Το ψευδοκράτος αποφάσισε ότι θα συνεχιστεί η τροφοδοσία του στρατιωτικού θύλακα των κόκκινων έναντι της διέλευσης ασθενοφόρων. Όμως η διέλευση των ασθενοφόρων ήταν διευθέτηση που ίσχυε πριν τη συμφωνία. Ποια η θέση της Κυβέρνησης επί τούτου; 

Από την άλλη αξιοσημείωτη είναι και η «χλιαρή» αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ η οποία προτίμησε να κρατήσει μια ήπια σχετικά στάση όσον αφορά τα σχόλια της σε δηλώσεις του Εκπρόσωπου Τύπου της για την εν λόγω εξέλιξη. Δεν αντιμετώπισε με την ίδια χαλαρότητα την νόμιμη απόφαση για προσωρινό κλείσιμο κάποιων οδοφραγμάτων. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για ακόμη μια φορά καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μην πανικοβάλλονται και να τηρήσουν μια συνετή και σώφρων υπεύθυνη στάση η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε την μεγίστη κοινωνική υπευθυνότητα και ωριμότητα ούτως να αποφευχθούν τα χειρότερα και να μην φθάσουμε σε ακραίες περιπτώσεις όπως αυτήν που επικρατεί στην Ιταλία.