Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εύχεται στον Κυπριακό λαό, ένα Οικολογικό και ελεύθερο 2022 γεμάτο υγεία.

Φέτος για ακόμη μια χρονιά γιορτάζουμε διαφορετικά την Πρωτοχρονιά κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Πολλές οικογένειες πιθανόν να μείνουν χωριστά, παιδιά να μην μπορούν να πάνε στους γονείς τους, παππούδες δεν θα δουν τα εγγόνια τους.

Ο θεσμός της οικογένειας όμως είναι ισχυρότερος των όποιων αντίξοων συνθηκών. Ας γίνουν αυτές οι δύσκολες μέρες, ένας φάρος ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που έρχονται. Γιατί οι καλύτερες μέρες θα έρθουν και όλοι μαζί θα αφήσουμε πίσω τα δεινά που μας έφερε η πανδημία.

Ελπίζουμε το 2022 να είναι το έτος που επιτέλους θα έρθει στη χώρα μας ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη και κοινωνική πρόοδος στους κατοίκους του μαρτυρικού νησιού μας.

Μέσα στο 2021,  ζήσαμε την επιδείνωση της πανδημίας αλλά και της οικονομικής πραγματικότητας για πολλές οικογένειες και επιχειρήσεις στη χώρα μας. Η κατάσταση αυτή μας υπενθυμίζει ότι ο τόπος μας χρειάζεται ριζοσπαστικές αλλαγές στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδικίας.

Βιώσαμε το 2021 την επιδείνωση της κρίσης του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής στην μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έντασή τους. Οι φυσικές καταστροφές σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο διαδέχονται η μια την άλλη. Βιώσαμε όμως και την επιμονή κάποιων σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο να συνεχίζουν να καταστρέφουν το περιβάλλον και να το κατασπαράζουν, στο βωμό του χρήματος και στο όνομα της λεγόμενης «ανάπτυξης».

Την νέα χρονιά ελπίζουμε πολίτες και πολιτεία να γίνουμε πιο περιβαλλοντιστές, να νοιαστούμε περισσότερο για τη Φύση και τα Ζώα και για αυτή την μικρή όμορφη πατρίδα που την πληγώνουν οι αλόγιστες σπατάλες, και η κακοδιοίκηση.

Καλή Χρονιά, με υγεία και σεβασμό στο περιβάλλον.