Τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για αναχαίτηση της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις σοβαρότατες ελλείψεις στα σχέδια οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων οδηγούν δυστυχώς εκατοντάδες συμπολίτες μας στα πρόθυρα μιας ολοκληρωτικής καταστροφής, καταδικάζοντας πολλούς σε μακροχρόνια ανεργία. Ιδιαίτερα ο τομέας της εστίασης έχει ουσιαστικά ισοπεδωθεί. 

Οι νέες χαλαρώσεις των μέτρων, δεν δίνουν λύση στα οικονομικά προβλήματα των συμπολιτών μας, καθώς πολλές επιχειρήσεις – ιδιαίτερα στο τομέα της εστίασης – παραμένουν ακόμη κλειστά.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα όσα μέτρα είναι αναγκαία για να μην αφήσουμε τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας να καταστραφεί.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της κρίσης και η Κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη πολιτική για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την κυβερνητική αναποτελεσματικότητα και τον ελλειμματικό σχεδιασμό. Ούτε μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί τους εμπειρογνώμονες ως «ανθρώπινη ασπίδα» για να αντιμετωπίσει τη δίκαιη κριτική και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Ξέρουμε άλλωστε ότι πολλά μέλη της επιδημιολογικής ομάδας έχουν αποστασιοποιηθεί κατά καιρούς από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. 

Έχουμε καταθέσει προτάσεις και εισηγήσεις και ελπίζουμε κάποια ώρα η κυβέρνηση να τις αξιοποιήσει.