Σε διαμαρτυρία προέβη το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προς την πρεσβεία της Κινέζικης Δημοκρατίας για την επανάληψη του φεστιβάλ κρέατος σκύλων στην πόλη Γιουλίν, όπου τεράστιες ποσότητες σκυλίσιου και γατίσιου κρέατος, πωλούνται για κατανάλωση στους επισκέπτες. Το φεστιβάλ έχει διάρκεια 10 ημερών και σε αυτό υπολογίζεται πως καταναλώνονται περίπου 10.000 σκύλοι. Παράλληλα, στην διοργάνωση αυτή επιτρέπεται και η κατανάλωση κρέατος γάτας. Πάνω από 10 εκατομμύρια σκύλοι και 4 εκατομμύρια γάτες εκτιμάται ότι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρη την Κίνα για το κρέας τους, με χιλιάδες να πεθαίνουν στο ετήσιο φεστιβάλ στην πόλη Γιουλίν.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Αλεξίας Σακαδάκη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών «το φεστιβάλ αποτελεί μια καθαρά βάρβαρη πρακτική, σκοτώνοντας τους σκύλους και τις γάτες με βασανιστικό τρόπο, με τον ισχυρισμό ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ορισμένοι προτιμούν τη γεύση του κρέατος που είναι εμποτισμένο με αδρεναλίνη. Σε ορισμένες περιοχές, τα σκυλιά ξυλοκοπούνται μέχρι θανάτου για να απελευθερώσουν αίμα στο κρέας. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί να συνεχιστεί»!

Το φεστιβάλ έχει επικριθεί από ακτιβιστικές και φιλοζωικές οργανώσεις τόσο στην Κίνα όσο και διεθνώς. Παρόλο που η κυβέρνηση της Κίνας έχει απαγορεύσει την πώληση σκυλίσιου κρέατος, είδαμε και πάλι αποτρόπαιες εικόνες (επισυνάπτονται) από την διεξαγωγή του φρικιαστικού φεστιβάλ που όπως φαίνεται έλαβε χώρα και αυτή την χρονιά, παρά τα όσα  έχουν προηγηθεί με την πανδημία του Covid-19. Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως το εμπόριο κρέατος σκύλου εξαπλώνει τη λύσσα και αυξάνει τον κίνδυνο χολέρας.

«Εμείς θεωρούμε πως η διεξαγωγή ενός φεστιβάλ – φρίκης – κατανάλωσης σκύλων είναι απαράδεκτη, γι’ αυτό το σκοπό το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Πρέσβη της Κίνας εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του στην διεξαγωγή του συγκεκριμένου φεστιβάλ», πρόσθεσε η κ. Σακαδάκη.  

ΝΟ._399_X._HUANG_STOP_YULINS_DOG_MEAT_FESTIVAL_30_06_20.pdf

Γιουλίν 3Γιουλίν 3Γιουλίν 3