Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταγγέλλει την ασυδοσία και την παραβίαση των όρων λειτουργίας, σε σχέση με την προστασία των χελώνων από το πιο πάνω ξενοδοχείο.

Με τη δύση του ήλιου, άναψαν δεκάδες φαναράκια μπροστά από την παραλία του ξενοδοχείου Άνασσα. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται αρκετές φωλιές χελώνων. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκκολαφθούν τα χελωνάκια και να πάρουν το δρόμο προς τη θάλασσα.

Είναι γνωστό ότι τα χελωνάκια έλκονται από το φωτισμό. Αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν οι διευθύνοντες του ξενοδοχείου. Εξάλλου, στους όρους λειτουργίας του ξενοδοχείου υπάρχει αυτή η πρόνοια, την οποία δυστυχώς έχουν γραμμένη στα παλιά τους τα παπούτσια.

Αν τα χελωνάκια εκκολαφθούν το βράδυ, τα φαναράκια του ξενοδοχείου θα τα αποπροσανατολίσουν και αντί για τη θάλασσα, θα πάρουν το δρόμο προς τα βουνά.

Για πρώτη φορά φέτος στην πιο πάνω παραλία, ανάμεσα στις φωλιές των χελώνων έκαναν την εμφάνιση τους ομπρέλες και κρεβατάκια.

Αλήθεια τι λέει ο αρμόδιος Υπουργός για την κατάσταση στην παραλία του Ασπρόκρεμμου; Τι λένε οι τοπικές αρχές και τι θα κάνουν για να σταματήσει επιτέλους η παρανομία, που φαίνεται ότι γίνεται – αν όχι με τις ευλογίες – με την ανοχή όλων;
Το παραμύθι και η «καραμέλα – δόγμα» που λέγει: «πρώτα οι άνθρωποι και μετά οι χελώνες», πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν μπορεί να καταστρέφεται το περιβάλλον με πρόσχημα την οικονομική κρίση. Ας το καταλάβουμε όλοι ότι οι χελώνες είναι από μόνες τους κεφάλαιο για τον τόπο. Η προστασία τους είναι υποχρέωση όλων μας. Ειδικότερα όμως αυτών που διαφημίζουν την παρουσία των χελώνων στην περιοχή τους, για να προσελκύσουν επισκέπτες.

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτουμε είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της καταγγελίας μας.
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου