Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση του υγραερίου κίνησης, την οποία ξεκίνησα πρώτος το 2003, όταν ήταν ακόμα υπουργός Εμπορίου ο κ. Λιλλήκας, δυστυχώς είναι μια ταλαιπωρημένη υπόθεση και αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων.

Εμείς καταγγέλλουμε το γεγονός ότι εξακολουθεί, η πολιτεία να μη λαμβάνει σοβαρά μέτρα προώθησης της υγραεριοκίνησης και αντιμετωπίζονται σοβαρά προβλήματα στην αδειοδότηση των πρατηρίων. Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί έχουν τεθεί παράλογες προδιαγραφές από την πλευρά του κράτους, προδιαγραφές που δεν ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και έχουν επίτηδες εφαρμοστεί στην Κύπρο.

Προδιαγραφές οι οποίες εγκυμονούν και κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια ενδεχομένως, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα στην εισαγωγή υγραερίου κίνησης.

Όπως εξελίσσεται το θέμα και με τα έξοδα που φορτώνουν αυτή τη διαδικασία, το επίφοβο είναι ότι το προϊόν αυτό θα φτάνει τελικά στον καταναλωτή, με όχι και τόσο χαμηλή τιμή, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο προσιτό στον καταναλωτή, παρόλο που πρόκειται για ένα προϊόν και καύσιμο που είναι πιο οικολογικό από τη βενζίνη και από το πετρέλαιο.