Μόλις λίγες μέρες έχουν περάσει από τη φρικιαστική δολοφονία αλεπούδων στην περιοχή Κοτσιάτη, όπου μετά από την νεκροψία που διενήργησαν οι αρμόδιες αρχές, αποδείχτηκε πως ο τραγικός θάνατος τους προήλθε από πυροβολισμό. Την Παρασκευή είχαμε νέο φρικιαστικό περιστατικό, αυτή την φορά στον Αστρομερίτη. Πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο, όπως επιβεβαιώθηκε από την έρευνα, δυο ανυπεράσπιστα σκυλιά, τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο.

Σε δηλώσεις της, μεταξύ άλλων, η υπεύθυνη της Ομάδας για την Ευημερία των Ζώων του Κινήματος κ. Ανθή Μουζούρη, τονίζει τα εξής:

«Είναι άκρως ανησυχητικά και προκαλούν θυμό τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα απέναντι στα ζώα. Έχουμε επαναλάβει, πολλές φορές, ότι άτομα που κακοποιούν ή θανατώνουν ζώα είναι επικίνδυνα για την κοινωνία. Τη στιγμή που προβαίνουν σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις απέναντι στα ζώα, δεν θα διστάσουν να κάνουν κακό ακόμα και σε άνθρωπο. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι η βία κατά των ζώων θεωρείται επαναλαμβανόμενη και κλιμακούμενης έντασης, μέχρι του σημείου που ο δράστης θα είναι εξοικειωμένος με την απαξίωση της ζωής, ως έννοια και μπορεί να στραφεί σε εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής. Αυτές οι απαράδεκτες εγκληματικές συμπεριφορές δεν πρόκειται να γίνονται πλέον ανεχτές από την κοινωνία.

Επίσης, ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κρούομε τον κώδωνα κίνδυνου σχετικά με την κατοχή κυνηγετικών όπλων και γενικά με την οπλοκατοχή. Σε διάστημα λίγων ημερών πυροβόλησαν αλεπούδες και σκύλους, ενώ και στο παρελθόν δεχτήκαμε καταγγελίες από πολίτες για παρόμοια περιστατικά. Αυτό πρέπει να ανησυχήσει ιδιαίτερα την κοινωνία και το κράτος, γιατί εύκολα, τα όπλα αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε ανθρώπους, όπως είδαμε να συμβαίνει και στο παρελθόν».

Οι δυο αυτές υποθέσεις διερευνώνται από την αστυνομία και ζητούμε την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών, ωσότου βρεθούν οι ένοχοι. Επίσης, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για τα δυο αυτά περιστατικά να ενημερώσουν την αστυνομία.

Εν κατακλείδι, καλούμε τη Νομική Υπηρεσία να επιδιώκει την μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε τέτοιες περιπτώσεις, η οποία προνοεί και φυλάκιση.

Επιτέλους, είμαστε πολιτισμένο κράτος ή είμαστε για κλάματα;

Δείτε επίσης:

Φρίκη για τη θανάτωση αλεπούδων στον Κοτσιάτη – Ζητούμε άμεση διερεύνηση