Σε πρόσφατη ανακοίνωση του ο οίκος αξιολόγησης Moody’s  “κτύπησε καμπανάκι” για την αύξηση του δημόσιου χρέους. Φταίνε μήπως και γι’ αυτό οι δανειολήπτες και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια;

Οι αλχημείες του Υπουργού Οικονομικών και η προσπάθεια για συγκάλυψη της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος φαίνεται ότι δεν έχουν παραπλανήσει τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Η απόκρυψη  της πραγματικής εικόνας της οικονομίας και η προβολή ενός παράλογου success story δεν μπορεί να αποκρύψει την αλήθεια.

Η εμμονή της κυβέρνησης να κατηγορεί και να ρίχνει το βάρος των ευθυνών  στους ανήμπορους πολίτες είναι εγκληματική.

Πρέπει να δώσουν απαντήσεις: Πού πάνε τα δημόσια χρήματα; Ποιοι επωφελούνται; Ποια η ευθύνη των κομμάτων που κάνουν πλάτες στις πολιτικές σπατάλης που ακολουθεί η κυβέρνηση;

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών κάνει ότι θέλει και φαίνεται να αγνοεί τους πάντες και ευνοεί ημετέρους (ας θυμηθούμε τον Συνεργατισμό και την μεγάλη συμφωνία για το ξεπούλημα), σύντομα όπως δεσμεύτηκε θα παραιτηθεί και …..”ούτε γάτα, ούτε ζημία”.

Με την παραίτηση και την αποχώρηση από τη θέση του Υπουργού δεν θα υπάρχει θέμα

ελέγχου / τιμωρίας ή άλλης επίπτωσης για τα έργα και τις ημέρες του ως Υπουργός. Θα επαναληφθεί το σκηνικό των προηγουμένων παρομοίων καταστάσεων που ζήσαμε και ζούμε.

Δηλαδή θα τα βρει ο επόμενος, ο οποίος θα κατηγορεί τον προηγούμενο, χωρίς φυσικά

ουσία και όπως πάντα θα πληρώσει ο Κύπριος φορολογούμενος.