Στην εκδήλωση που οργάνωσε το κίνημα “Εν ΕΝΕΡΓΩ” στη Λεμεσό το Σάββατο 31/8 συμμετείχε οργανωμένα το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού με επικεφαλής τον Γραμματέα κ. Κυριακό Κούρη και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος όπως τον κ. Έντομντ Χαουίλα και τον Πρόεδρο του Κινήματος και Βουλευτή κ. Γιώργο Περδίκη.

 Ο κ. Περδίκης στο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους εξέφρασε αγανάκτηση και διαμαρτυρία για την προκλητική προβολή πλούτου και χλιδής από μέλη της κυπριακής ολιγαρχίας και από το οικογενειακό περιβάλλον του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας. “Αυτή η πρόκληση ” είπε ο κ. Περδίκης “λαμβάνει χώραν σε μια περίοδο που η Κύπρος βρίσκεται υπό κατηγορία για ύποπτες διασυνδέσεις με οικονομικά συμφέροντα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και γκρίζες πολιτογραφήσεις”.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στέκεται δίπλα στα κινήματα κοινωνικής διαμαρτυρίας και ζητά σεβασμό στα δικαιώματα των απλών πολιτών. Ζητούμε “οι έχοντες και οι κατέχοντες” να σεβαστούν το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που δυστυχούν σε αυτή τη χωρά, άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη χρειώδη, άνθρωποι που δεν έχουν στέγη κοκ.

 Ζητούμε από τη πολιτεία να ενδιαφερθεί για αυτούς τους ανθρώπους. Πέραν από τα κέρδη των ολίγων πρέπει η πολιτεία να ενδιαφερθεί για τις ανάγκες των δυσπραγούντων και κυρίως του απλού μέσου Κύπριου πολίτη.