Μιλώντας σήμερα στα πλαίσια μιας σεμνής τελετής που οργανώθηκε από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα έξι χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου στον ανδριάντα του Κύπριου αγωνιστή αντιστασιακού Γιώργου Τσικουρή ο κ. Περδίκης είπε:

«Τιμούμε σήμερα την εξέγερση του Πολυτεχνείου και στεκόμαστε ταπεινά μπροστά στη θυσία των αντιστασιακών που πολέμησαν την ελληνική χούντα. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Τσικουρής από την Άσσια που σκοτώθηκε το 1970 καθώς προσπαθούσε να τοποθετήσει βόμβα στο περίβολο της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθηνά.

Η μνήμη Πολυτεχνείου είναι μνήμη ενάντια στο φασισμό, μνήμη ενάντια στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία.

Πρέπει ο λαός μας – και ιδιαίτερα οι νέοι – να θυμούνται το κακό που έχει προκαλέσει ο φασισμός, ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρέπει με την καθημερινή μας δράση να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τον εφιάλτη της επικράτησης των ιδεών του φασισμού και του ολοκληρωτισμού”.

Στην προτομή του Γιώργου Τσικουρή κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και εκ μέρους της οικογένειας ο αδελφός του ήρωα.

DSC 0074DSC 0074DSC 0074DSC 0074DSC 0074DSC 0074DSC 0074