Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης, η Επαρχιακή Γραμματέας Λευκωσίας κ. Φρόσω Αποστολίδου και μέλη του κινήματος πραγματοποίησαν συνάντησή σήμερα το μεσημέρι με Τουρκοκύπριους Περιβαλλοντιστές στην Λεύκα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε κατ’ αρχήν ενημέρωση στα γραφεία του περιβαλλοντικού ομίλου Λεύκας για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν επί τόπου στους λόφους με τα απόβλητα του μεταλλείου και στο εγκαταλελειμμένο λιμάνι στο Καραβοστάσι.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα συντονίζονται για να περιοριστεί η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή ώστε να προστατευτούν το περιβάλλον και η υγεία των πολιτών.

Αύριο 18/11 στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί δημοσιογραφική διάσκεψη στο Σπίτι της Συνεργασίας για να παρουσιαστεί η κοινή θέση των οργανώσεων και κομμάτων για την χρήση του υδροκυανίου στην μεταλλευτική δραστηριότητα, για την προώθηση μεγαλεπήβολων σχεδίων για επέκταση των μεταλλευτικών εργασιών στην Σκουριώτισσα και τη Λευκά και για την εισαγωγή άχρηστων υλικών από το εξωτερικό για επεξεργασία στην Κύπρο με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Το Σάββατο στις 11.00 πραγματοποιείται εκδήλωση και πορεία των κομμάτων και οργανώσεων στην οδό Λήδρας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμμετέχει και στηρίζει τις κοινές εκδηλώσεις των Κυπρίων πολιτών – και από τις δυο κοινότητες – για την Σκουριώτισσα / Λεύκα και για τις εν γένει μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Leuka 12

Leuka 12

Leuka 12Leuka 12Leuka 12Leuka 12Leuka 12Leuka 12Leuka 12Leuka 12Leuka 12Leuka 12