Η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, σε συνεργασία με την «Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για μια Ανθρώπινη Έγκωμη» αποφάσισαν να συμμετέχουν στο Let’s Do It! Cyprus 2022, οργανώνοντας από κοινού μια εκδήλωση με συμβολικό χαρακτήρα και πολλαπλά μηνύματα!

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 05/11/22 στις 9:00 π.μ. και αφορά τον καθαρισμό του χώρου περιμετρικά της Κρατικής Έκθεσης (Ανατολική Είσοδος). Η δράση πραγματοποιείται εις μνήμη του Σάββα Φιλίππου, δημότη Έγκωμης και σταθερού πρωτοπόρου της Πολιτικής Οικολογίας από την ίδρυση του Κινήματος μέχρι το θάνατο του στις 5 Νοεμβρίου 2018.

Με αυτή την εκδήλωση οι πολίτες της Έγκωμης διεκδικούν να έχουν τον πρώτο λόγο για το μέλλον τους. Θέλουμε μια καθαρή πόλη, θέλουμε μια πράσινη πόλη. Με αυτή την εκδήλωση στηρίζουμε το αίτημα ο χώρος της Κρατικής Έκθεσης να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου αντί των σχεδίων της κυβέρνησης που προνοούν να παραδοθεί ο χώρος σε ιδιώτη επενδυτή για να κτιστούν πολυκατοικίες με διαμερίσματα, γραφεία, εκθεσιακοί χώροι, ξενοδοχείο και κέντρα αναψυχής.

Το Let’s do it Cyprus! αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εθελοντικής εκστρατείας καθαρισμού. Υπενθυμίζουμε πως η Κύπρος κατατάσσεται στις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην παραγωγή σκουπιδιών. Η εκστρατεία Let’s Do It,  δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2012 – μετρώντας πέραν των 210 χιλιάδων εθελοντών – και απαλλάσσοντας κάθε χρόνο την Κύπρο από τόνους σκουπιδιών, που βρίσκονται στους δρόμους, στις πόλεις και στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας!

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενεργή συμμετοχή του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Κύπρο. Η εκστρατεία «Let’s Do It Cyprus» αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας.

Θέλουμε μια καθαρή Έγκωμη, θέλουμε πράσινο στην Κρατική Έκθεση

Την ημέρα της εκστρατείας θυμήσου να φέρεις μαζί σου:

√ Νερό για ενυδάτωση

√ Καπέλο για προστασία απ’ τον ήλιο

√ Επαναχρησιμοποιήσιμα γάντια (αν έχεις) για να μειώσουμε τα πλαστικά γάντια μιας χρήσης

√ Το πιο όμορφο χαμόγελό σου!