Δηλώσεις κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου και βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για το Κυπριακό

Επιτέλους ας απαντήσει κάποιος στον κ. Ακιντζί, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε συμφωνήσει με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον κ. Άιντε καταληκτικά στη τριμερή της Νέας Υόρκης και το χρονοδιάγραμμα για την πενταμερή.

Ο κ. Ακιντζί ισχυρίστηκε χθες ότι αυτή ήταν η συναντίληψη που είχαν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ο κ. Αναστασιάδης άλλαξε γνώμη μετά τις αντιδράσεις που αντιμετώπισε στο Εθνικό Συμβούλιο.

Αυτή η δήλωση του κ. Ακιντζι διαψεύδει τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησε να παρουσιάσει όλους εμάς που ανησυχούμε ότι βλέπουμε ανύπαρκτους κινδύνους.

Φαίνεται ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και φαίνεται ότι ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η παρέμβαση των πολιτικών ηγετών στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο.

Από αυτό το βήμα θέλω επίσης να καταγγείλω τη στάση του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ στην πρόταση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ( ακολουθεί σε φωτογραφία) για να αποφασίσει η ολομέλεια της βουλής για το ζήτημα των εγγυήσεων.

Ζητήσαμε αυτά που υποτίθεται ότι λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους ξένους ηγέτες να γίνουν αποφάσεις της Βουλής και μας το αρνήθηκαν. Βάζοντας μας έτσι σε σοβαρές υποψίες για το τι πραγματικά λένε για το θέμα των εγγυήσεων και την παρουσία των ξένων στρατευμάτων. Γιατί αν αυτά που λένε δημόσια δεν δέχονται να γίνουν απόφαση της Βουλής σημαίνει ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έχουμε δώσει μια εβδομάδα διορία και στην επόμενη ολομέλεια της Βουλής η πρόταση μας θα είναι ενώπιων των βουλευτών και ενώπιων των κομμάτων.

document-page-001-1document-page-002-1