Μόνο ως πρόκληση μπορούμε να εκλάβουμε την επιμονή της κυβέρνησης μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης για τους απλούς πολίτες να αναζητεί προς ενοικίαση νέα, πολυτελή γραφεία για δημόσιες υπηρεσίες, παρά την αντίθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. 

Μετά το σκάνδαλο του Επαρχιακού Κτηματολογίου και των γραφείων Πολεοδομίας στην ελεύθερη Αμμόχωστο, είχαμε τη σκανδαλώδη απόφαση για τη προσωρινή μεταστέγαση των κεντρικών γραφείων της Πολεοδομίας.

Πρόσφατα προέκυψε νέα υπόθεση με την προσωρινή ενοικίαση νέου κτηρίου προκειμένου να στεγαστεί σε αυτό το ΥΠΕΣ και πάλιν  παρά την επισήμανση του Γενικού Εισαγγελέα ότι κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά ζημιογόνο για το δημόσιο, την ώρα μάλιστα που το κτηριακό πρόβλημα του ΥΠΕΣ θα μπορούσε να επιλυθεί με επισκευαστικές εργασίες στο υπάρχον κτήριο της Αρχιγραμματείας, όπου σήμερα στεγάζεται.

Είναι προφανές ότι κάποιοι δυσκολεύονται ακόμα και σήμερα να αντιληφθούν ότι ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών τους, δε μπορεί να προορίζεται για την άνεσή τους, επιβαρύνοντας το κράτος.

Για να το πούμε διαφορετικά, προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, κύριοι.