Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, γίνεται αναφορά στην αλλαγή της ηγεσίας του Ουλαμού Πάταξης της Λαθροθηρίας της Κυπριακής Αστυνομίας. Όπως καταγγέλλεται, η νέα ηγεσία ολιγωρεί με συνέπεια τη δραματική πτώση του αριθμού των διώξεων των λαθροθήρων.

Οι καταγγελίες προέρχονται από τις οργανώσεις περιβαλλοντιστών που για χρόνια συνεργάζονται με τον Ουλαμό Πάταξης της Λαθροθηρίας. Οι διώξεις κατά των λαθροθήρων έχουν μειωθεί όχι γιατί έχει περιοριστεί η λαθροθηρία, αλλά επειδή δυστυχώς  η νέα ηγεσία του ουλαμού ακολουθεί ανορθόδοξες και αναποτελεσματικές πρακτικές.

Έχουν περιέλθει, ταυτόχρονα, σε γνώση μας περίεργες συναντήσεις του επικεφαλής του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας με παράγοντες του υποκόσμου αλλά και με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας, πως οι λαθροθήρες δε μπορεί να αποτελούν πολιτική πελατεία για την κυβέρνηση. Περιμένουμε απαντήσεις από τον αρμόδιο  υπουργό αφού εξ όσων πληροφορηθήκαμε για τις καταγγελίες έχει ενημερωθεί ο ίδιος προσωπικά.