Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης” αναφέρεται στη διέλευση του γνωστού πλοίου C Star που ναυλώθηκε από ακροδεξιά οργάνωση με στόχο την παρεμπόδιση της μετακίνησης των προσφύγων στην περιοχή της Μεσογείου. 

Σύμφωνα με την αναφορά, μετά τον παράνομο ελλιμενισμό του στα κατεχόμενα -και αφού έλαβε αρνητικές απαντήσεις από τις χώρες τις περιοχής- το πλοίο προσεγγίστηκε από μικρότερο σκάφος, υπό κυπριακή σημαία, στα ανοιχτά του Ακρωτηρίου, το βράδυ της 28ης Ιουλίου, το οποίο και επιβίβασε άτομα στο C Star. 

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι μείζονα και αφορούν την κυβέρνηση, αν και εφόσον βέβαια, η αναφορά είναι έγκυρη. Πως είναι δυνατό, ενώ η υπόθεση του πλοίου είναι ευρέως γνωστή και έχει δημιουργήσει σάλο στην Ευρώπη, με αντιδράσεις από κινήματα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενάντια στο ρατσιστικό και ξενοφοβικό στόχο της ακροδεξιάς οργάνωσης που το ναύλωσε, να αποδεικνύεται ότι οι Κυπριακές Αρχές δεν επαγρυπνούν; Πολλώ δε μάλλον, να επιτρέπουν προσέγγιση του από πλοιάριο υπό κυπριακή σημαία. Πως είναι δυνατό να μη γνωρίζουμε το πόσα και ποια άτομα επιβιβάστηκαν στο πλοίο; Είναι άραγε πολιτικά πρόσωπα; Έχουν σχέση με κυπριακές οργανώσεις ή κόμματα;

Τα δημοκρατικά και αλληλέγγυα αισθήματα του κυπριακού λαού, όπως έχουν κατ’ επανάληψη εκφραστεί, δεν επιτρέπουν καμία ανάμειξη ή έστω ανοχή σε τέτοιες φασιστικές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες κινήσεις. Με ενδιαφέρον θα περιμένουμε απαντήσεις από την Αστυνομία και τον αρμόδιο υπουργό.