Η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΠΟΓΟ για διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για την απόφασή της για μη δίωξη των 15 αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση των επτά γυναικών θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου Μεταξά. Δύο χρόνια αργότερα και μετά από το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για το περιστατικό, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε. Το ελάχιστο που όφειλε η Κυπριακή Δημοκρατία προς τις γυναίκες και τα παιδιά θύματα, είναι η απόδοση δικαιοσύνης για την απραξία των αρχών της.

Η Γενική Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων κ. Μαρία Κολά δήλωσε πως είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν παραδοχές από την Νομική Υπηρεσία για «υποβόσκουσα ρατσιστική αντίληψη από κάποια μέλη της Αστυνομίας» και παραμέληση καθήκοντος ή πλημμελής εκτέλεση καθήκοντος που «ενδεχομένως να συνέδραμε στις σοβαρές συνέπειες που επήλθαν» και οι ίδιες οι αρχές να κλείνουν τα μάτια.

Πόσα άτομα ακόμα θα πρέπει να χαθούν ώστε το κράτος να είναι σε θέση να δράσει ουσιαστικά για την αλλαγή της κουλτούρας της αντιμετώπισης περιστατικών βίας κατά των γυναικών αλλά και όλων των περιστατικών που αφορούν άτομα άλλων χωρών; Μέχρι πότε θα τους στερούμε τη δικαιοσύνη; Μέχρι πότε οι ψυχές όλων όσων χάθηκαν δε θα βρίσκουν ηρεμία;