Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2022, η παρουσίαση του κοινοβουλευτικού έργου των τριών βουλευτών μας στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στην αίθουσα Κερύνεια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε αναλυτικά το έργο των Οικολόγων μέσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων (κατάθεση προτάσεων νόμου, εγγραφή θεμάτων, κατάθεση ερωτήσεων κλπ) του περασμένου χρόνου, όπως επίσης και οι διεθνείς παρεμβάσεις του Κινήματος μέσω της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Συγκεκριμένα από την έναρξη του νέου βουλευτικού έργου, κατατέθηκαν 358 Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις, εκ των οποίων οι 121 προέρχονταν από τους βουλευτές του Κινήματος Οικολόγων. Από τις 1142 εγγραφές αυτεπάγγελτων θεμάτων, οι 509 κατατέθηκαν με συμβολή των βουλευτών μας. Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, συνέβαλε σε 112 προτάσεις νόμου, εκ των οποίων οι 12 υπερψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ από τα πέντε σχέδια ψηφίσματος που κατατέθηκαν το Κίνημα κατέθεσε τα τρία.

Τα ψηφίσματα αφορούσαν την «Καταδίκη της επιθετικότητας του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων και για την τρέχουσα κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ», τις «παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος του κουρδικού λαού» τα οποία και εγκρίθηκαν, ενώ το ψήφισμα για την «προστασία του Ακάμα», δεν εγκρίθηκε.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων των ΜΜΕ, του κοινού και των βουλευτών.