Με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδα “Πολίτης” που παρουσίασε το κοινοβουλευτικό έργο των βουλευτών και συγκεκριμένα το σκέλος της άσκησης ελέγχου στην κυβέρνηση μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα, μια χρήσιμη συζήτηση για το ρόλο, την εργατικότητα και τη χρησιμότητα των βουλευτών. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η ίδια εφημερίδα -η οποία καλώς ασχολείται συχνά με την ποσότητα και την ποιότητα του κοινοβουλευτικού έργου- κατέγραψε τις παρουσίες των βουλευτών και προέδρων των κομμάτων, αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την πρωτεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Δυστυχώς όμως σε πολλές περιπτώσεις, αντί η κατεύθυνση της συζήτησης αυτής να στοχεύει στη βελτίωση της λειτουργίας του κοινοβουλίου, συχνά εκτρέπεται με αποτέλεσμα η απροθυμία Υπουργών να απαντούν σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, να αποδίδεται στον όγκο τους.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και εγώ προσωπικά ως βουλευτής, έχουμε συνειδητά επιλέξει το θεσμικό δρόμο ανάδειξης των προβλημάτων των πολιτών και άσκησης ελέγχου των πεπραγμένων της κυβέρνησης. Δεν περιφερόμαστε ζητώντας χάρες, ούτε τηλεφωνούμε ζητώντας εξυπηρετήσεις, διότι απλά δεν εκλαμβάνουμε καμία από τις δύο πράξεις ως άσκηση πολιτικής υπέρ του τόπου και των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως προστάζει το Σύνταγμα, οι νόμοι του κράτους και η ηθική μας, όπως πάντα κάναμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή και το μέσον όσων πολιτών δεν έχουν κομματικό μέσον και “Μπάρπα στην Κορώνη”.