Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προβληματιζόμαστε με την στάση του νυν Πρόεδρου  που αρνήθηκε να υπογράψει νομό που εισηγήθηκε η Κυβέρνηση του.

Αναρωτιόμαστε γιατί η Βουλή πρέπει θέλει να αναλάβει τις ευθύνες της Κυβέρνησης;
Ακόμα μια γκάφα  πρέπει να επισημανθεί, που αφορά  την αναπομπή της νομοθεσίας για τη μείωση των αποχετευτικών τελών, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη.

Ουσιαστικά,  αύριο η Βουλή καλείται να διαχειριστεί μία εμπλοκή που δημιουργήθηκε διότι αυτά που οι  κ. Χάρης Γεωργιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου πρότειναν στη Βουλή φαίνεται να είναι αντισυνταγματικά.

Έστω και τώρα η Βουλή πρέπει επιτέλους να μάθει να μην εμπιστεύεται μια κυβέρνηση, όταν της μεταφέρει τις ευθύνες και την καλεί ουσιαστικά να κάνει αυτή τη δουλειά που θα έπρεπε να κάνει με πολλή προσοχή.

Είναι καθαρή ευθύνη της κυβέρνησης να προωθεί και να υλοποιεί τις δικές της αποφάσεις και όχι της Βουλής. Αντί η Επιτροπή Εσωτερικών να ψάχνει λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η ασυνεννοησία της κυβερνητικής παράταξης, καλυτέρα θα ήταν να ζητήσει από την κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο για το θέμα αυτό και να αναλάβει τις ευθύνες της.