Η κλιματική κρίση έχει εμφανιστεί νωρίτερα, οι επιπτώσεις είναι πιο σοβαρές και θα έχουν χειρότερες συνέπειες σε σύγκριση με τις επιστημονικές προβλέψεις, σύμφωνα με την έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (ΙPCC).

Η αδράνεια των πλείστων ηγετών κρατών όσον αφορά το κλίμα, έχουν υψηλές συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπους και ως επίπτωση μειώνει αισθητά τις ευκαιρίες που έχουμε για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον στον πλανήτη γη.

Σε δηλώσεις της το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Νατάσα Ιωάννου αναφέρει πως: «Σύμφωνα με την νέα έκθεση της Επιτροπής (IPCC) που δημοσιοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτεται η αποτυχία των ηγετών στην προώθηση ουσιαστικών μέτρων μετριασμού των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Ο δε Γενικός Γραμματέας κ. Γκουτέρες αναφέρει πως εάν ο κόσμος δεν αποφασίσει πολύ γρήγορα να μειώσει δραστικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν κατακλυσμό αναπόφευκτων και μερικές φορές μη αναστρέψιμων συνεπειών τις επόμενες δεκαετίες.

Πρέπει οι ηγέτες να αντιληφθούν πως η κλιματική κρίση είναι ανεξέλεγκτη. Πρέπει να εισακούσουμε τις επιστημονικές συστάσεις και να ξεκινήσουμε άμεσα την δράση για αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η συγκεκριμένη έκθεση είναι ένας έλεγχος πραγματικότητας και μια επείγουσα υπενθύμιση της ανάγκης για μετασχηματισμό των οικονομικών, ενεργειακών και επισιτιστικών μας συστημάτων».