Δηλώσεις Προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής παρουσιάστηκε το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από το βήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, φαίνεται δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα στην παιδεία η διαφορά που ξέσπασε μεταξύ των εκπαιδευτικών, του Υπουργού και της κυβέρνησης. Υπάρχουν θέματα, όπως εξήγησε, τα οποία αφορούν την επάρκεια των κτηριακών εγκαταστάσεων, τις αδυναμίες στην στελέχωση και ιδιαίτερα όσον αφορά την ειδική εκπαίδευση, καθώς και θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία.

Απευθυνόμενους προς τους εκπαιδευτικούς, ο Πρόεδρος των Οικολόγων απεύθυνε έκκληση όπως αποφύγουν το ύστατο μέτρο της απεργίας, καθώς σε αυτή τη φάση δεν θα είναι βοηθητικό, όπως εξήγησε.

«Επίσης έκκληση κάνουμε να μειώσουν μονομερώς τα μέτρα που έχουν αποφασίσει», πρόσθεσε ο κ. Περδίκης.

Την ίδια ώρα, ζήτησε όπως η Κυβέρνηση συζητήσει την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τους εκπαιδευτικούς για να βρεθεί, έστω για αυτή τη χρονιά, μια λύση που θα φέρει την ειρήνη στον εκπαιδευτικό χώρο.

«Χρειαζόμαστε αυτή την ειρήνη για να αναζητηθεί λύση των πραγματικών προβλημάτων της εκπαίδευσης» κατέληξε ο κ. Περδίκης απευθυνόμενος προς την Κυβέρνηση.