Λάθος για το οποίο πιθανόν να υπάρξουν και συνέπειες είναι το κλείσιμο που επιχειρείται με κυβερνητικά τεχνάσματα του Κέντρου Υγείας στον συνοικισμό Ανθούπολης στη Λευκωσία.

Όπως πληροφορούμαστε, χωρίς να ενημερωθούν οι Τοπικές Αρχές, οι οποίες εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στα γεγονότα, το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να αποφάσισε και διέταξε μόνο του, όπως από την 1η Αυγούστου εφαρμοστούν αλλαγές που σύμφωνα με τους κατοίκους και το Κοινοτικό Συμβούλιο το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η πλήρης δυσλειτουργία του σε βαθμό που ουσιαστικά είτε είναι ανοικτό, είτε κλειστό, δεν αλλάζει κάτι.

Δυστυχώς η υγεία και δη σε περιοχές όπου κατοικεί κόσμος που έζησε την προσφυγιά, άνθρωποι κάποιας ηλικίας,  δεν μπορεί να είναι έρμαιο μονομερών, ετσιθελικών και χωρίς διαβούλευση αποφάσεων. Τέτοιες προσεγγίσεις θυμίζουν άλλα πολιτεύματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την δημοκρατία και βεβαίως δεν μπορούν να είναι αποδεκτά.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα βρίσκεται στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7:00 το απόγευμα στην Αίθουσα της Εκκλησίας Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Περδίκη και στην παρουσία στελεχών, μελών και φίλων του, θα συμπαρασταθεί στο δίκαιο αίτημα της κοινότητας για την αποτροπή του κλεισίματος του Κοινοτικού Ιατρείου.