Ο Πρόεδρος και Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε πως για τους λόγους που ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, οι Οικολόγοι ζήτησαν “το θέμα της αποτυχίας της Κυβέρνησης να υπερασπιστεί την επωνυμία του χαλουμιού στη βρετανική αγορά να συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών”.

Πρόσθεσε πως θεωρούμε ότι “είναι ένα σημαντικό ζήτημα στο οποίο ένας θεσμός, η Κυβέρνηση, απέτυχε οικτρά”.

Η μία εκδοχή για σειρά ατυχών συμβάντων μπορεί να μην είναι όλη η αλήθεια, συνέχισε ο Πρόεδρος των Οικολόγων, προσθέτοντας ότι μπορεί να είμαστε μπροστά σε μία συνωμοσία στην οποία συμμετείχαν και δημόσιοι λειτουργοί και να μην έχουμε μόνο πειθαρχικά, αλλά και ποινικά ζητήματα.

Με τη μεταφορά της συζήτησης στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, όπως αποφάσισε η Βουλή ουσιαστικά η συζήτηση επανατοποθετείται γύρω από το πρότυπο και ουσιαστικά η ίδια η Βουλή βάζει αυτογκόλ και υποκύπτει στους εκβιασμούς και θέτει ξανά θέμα προτύπου, σημείωσε.

Κατά τον κ. Περδίκη, στην Επιτροπή Γεωργίας θα καλέσουν ξανά τους αγελαδοτρόφους, τους τυροκόμους και τους άλλους κτηνοτρόφους, κάτι που όπως ανέφερε είναι λάθος γιατί αντί η συζήτηση να εστιαστεί σε αυτούς που ολιγώρησαν ή συνωμότησαν για να χάσουμε τη νομική μάχη στο Λονδίνο, θα ανακυκλωθεί το θέμα του προτύπου.

Το ζήτημα που αφορά τη νομική μάχη στο Λονδίνο είναι θεσμικό, μπορεί να προκύπτουν εκτός από πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα και απαιτεί πλήρη διερεύνηση, σημείωσε ο κ. Περδίκης.

(ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΜΚ)