Οι ημικρατικοί οργανισμοί θα έπρεπε να εκσυγχρονιστούν και να μην είναι φέουδο των Κομμάτων. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2018 να συζητούν τα κόμματα πως θα μοιράσουν θέσεις σύντομα στα Δ.Σ. των Hμικρατικών Oργανισμών.

Η εμμονή του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη να επαναφέρει θέμα ιδιωτικοποίησης της CYTA  μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μας βρίσκει αντίθετους κάθε συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Προτεραιότητα έχει ο εκσυγχρονισμός της CYTA, θέση την οποία εκφράσαμε σε συναντήσεις με αντιπροσωπεία του Κινήματος και ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Περδίκης με τις συντεχνίες.

Παράλληλα στηρίζουμε τις συντεχνίες που ιεραρχούν ψηλά την αποκομματικοποίηση της CYTA και μάλιστα ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε εισηγηθεί στο παρελθόν να αποκλειστούν τα κομματικά στελέχη από τους διορισμούς στο Διοικητικό Συμβούλιο των ημικρατικών οργανισμών.

Η αποκομματικοποίηση είναι επιβεβλημένη. Στο παρελθόν ο Oργανισμός έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα τους ισχυρούς δεσμούς με τα κόμματα εξουσίας. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συμφωνούμε στο πλαίσιο που έχει τεθεί από τους εργαζόμενους, που προνοεί αλλαγές στη νομοθεσία και θα οδηγήσει σε κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών και στην ευελιξία του οργανισμού.

Το γεγονός ότι το μέρισμα στην αγορά μειώνεται, δεν συνδέεται με τη μείωση της κερδοφορίας. Η CYTA μπορεί να παραμείνει κερδοφόρα με λιγότερο μερίδιο της αγοράς αρκεί να βρει τον τρόπο να εργάζεται πιο αποδοτικά και σύγχρονα.