Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης μετά το τέλος της προετοιμασίας των “πακέτων αγάπης για τους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη”, αναφέρθηκε στην εξέταση της αναπομπής του νόμου για τους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλώνοντας:

“Στις 3 Ιανουαρίου η Βουλή θα κληθεί να εξετάσει την Προεδρική αναπομπή του νόμου για τους συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα. Θα εξετάσουμε με προσοχή το σκεπτικό της αναπομπής αλλά και την πρόταση της κυβέρνησης. Το σίγουρο είναι βέβαια ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά την ψήφιση από τη Βουλή της πρότασης νομού. Η κοινωνικά ανάλγητη στάση της κυβέρνησης δεν μπορεί να ξεχαστεί με τη εκπρόθεσμη κατάθεση κυβερνητικού νομοσχεδίου. 

Είναι ηθική, δημοκρατική και νομική υποχρέωση του κράτους να στηρίξει τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που δούλεψαν μια ζωή και σήμερα, στα γεράματά τους παίρνουν συντάξεις πείνας. Θα έλεγα επίσης ότι είναι προκλητικό την ώρα που ο κ. Αναστασιάδης περιοδεύει ανά το Παγκύπριο μοιράζοντας εκατομμύρια και κόβοντας κορδέλες, να γυρίζει τόσο προκλητικά την πλάτη σε αυτούς τους ανθρώπους.

Εμείς θεωρούμε καθήκον, την άμεση στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων. Ένα καθήκον που θα γίνει πράξη από την επόμενη κυβέρνηση, των Δυνάμεων της Αλλαγής”.