Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Γονέων με Καρκινοπαθή παιδιά ,για ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες πού  εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες του κόσμου .

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου θα είναι πολύ διαφορετική από ότι οι προηγούμενες λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, αλλά ως ιδιαίτερα σημαντική για να αναλογιστούμε για το ποιοι είμαστε και πως μπορούμε να συμμετάσχουμε στη μάχη κατά του καρκίνου. Για ένα κόσμο καλύτερο και απαλλαγμένο από τον καρκίνο ,ένα κόσμο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες στα μικρά παιδιά που αγωνίζονται να επιβιώσουν .

Η εμφάνιση καρκίνου στα παιδιά αποτελεί τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου. Ευτυχώς οκτώ στα δέκα παιδιά που εμφανίζουν σήμερα λευχαιμία θεραπεύονται και αυτό είναι το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσουμε .

Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι ακόμη μια εκδήλωση, ή ένα δώρο. Η εκπλήρωση μιας ευχής είναι η πραγματική αγάπη και η πραγματική έμπρακτη βοήθεια σε αυτά τα παιδιά και στις οικογένειες τους. Μια απλή σημαντική φράση <Σε τι μπορώ να βοηθήσω>> Η προσφορά Αγάπης να παίρνει μορφή .

Η Δημιουργία κρατικού Ογκολογικού κέντρου στα νοσοκομεία μας ,σε όλες τις επαρχίες θα πρέπει να είναι πρώτιστος ευθύνη και καθήκον του κράτους .

Έχω συναντήσει αυτούς τους μικρούς ήρωες ,αλλά μεγάλους στην ψυχή, στο σχολικό χώρο που δεν τα βάζουν κάτω και καταφέρνουν τα βγαίνουν νικητές. Γίνονται παράδειγμα δύναμης και αγάπης προς τους φίλους και τους συμμαθητές τους, δίνοντας τα καλύτερα μαθήματα ζωής .

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την καταπολέμηση του καρκίνου έχει συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της, σε ένα ανθρωποκεντρικό σχέδιο έχοντας ένα και μόνο κοινό στόχο. Να νικηθεί ο καρκίνος.

Ένα σχέδιο όπου μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, ο παιδικός καρκίνος και γενικότερα ο καρκίνος γίνεται πλέον κοινή πολιτική, επιχειρησιακή και επιστημονική προτεραιότητα. Το οφείλουμε σε όλα αυτά τα παιδιά και στις οικογένειες τους. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας .