Ενώ θα ανέμενε κανείς να έχουν γίνει βήματα από όλους του εμπλεκόμενους φορείς για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, δυστυχώς οι αριθμοί στην Κύπρο είναι αποκαρδιωτικοί, χωρίς να έχει καταστεί το πρόβλημα ως προτεραιότητα από τις αρμόδιες αρχές.

Ως Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων τονίζουμε πως με τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, τα ορθά πρωτόκολλα διαχείρισης και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, θα φτάσουμε πιο κοντά στον στόχο της εξάλειψης αυτής της μάστιγας.

Στην Κύπρο, αρκετές υποθέσεις γυναικοκτονιών που γνωστοποιήθηκαν, από το 2000 μέχρι σήμερα, εμπίπτουν στην κατηγορία των δολοφονιών από νυν ή πρώην ερωτικό σύντροφο. Αποκορύφωμα του φαινομένου, αποτελεί και η αποτρόπαια δράση του κατά συρροή δολοφόνου που συντάραξε το παγκύπριο.

Ως μια αρχή στον αγώνα για ευαισθητοποίηση του κοινού, η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων (ΓΥΚΟ), πραγματοποιεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 19:00 στην αίθουσα 007 (κτήριο ΧΩΔ02 Πανεπιστημιούπολη) στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, συζήτηση με θέμα «Γυναικοκτονίες στην Κύπρο».

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Καπαρδής, καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η έμφυλη βία είναι ένα φαινόμενο που όχι μόνο πρέπει να προβληματίζει ολόκληρη την κοινωνία, αλλά θα πρέπει ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς να βοηθήσει στον αγώνα για την εξάλειψή του. Περιστατικά όπως το πρόσφατο, όπου άνδρας περιέλουσε με καυστικό οξύ την εν διαστάσει σύζυγό του, θα πρέπει να τιμωρούνται άμεσα και παραδειγματικά, ώστε να αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν.

Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων