Με απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι την ίδια ώρα που η Πολιτεία διατηρεί τις περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα και βοηθήματα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αποφασίζει αυξήσεις σε επιδόματα δημοσίων λειτουργών και αξιωματούχων.

​Σήμερα υπήρχαν στην ατζέντα της ολομέλειας της Βουλής ορισμένοι προϋπολογισμοί ημικρατικών οργανισμών, στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν ξανά κονδύλια τα οποία σιγά σιγά επανέρχονται στο ίδιο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από την κρίση και πριν από το μνημόνιο και αφορούν έξοδα παραστάσεως, φιλοξενίας και … τηλεφώνου αξιωματούχων αυτών των ημικρατικών οργανισμών.

Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών: «Αφορά έξοδα παραστάσεως διοικητικών συμβουλίων και έξοδα φιλοξενίας. Εγώ δε μπορώ να αντιληφθώ πώς ένα συμβούλιο ημικρατικού οργανισμού θέλει να ξοδεύει 15 χιλιάδες ευρώ σε έξοδα φιλοξενίας, όταν ούτε με τον τουρισμό έχει να κάνει, ούτε με εξωτερικές σχέσεις έχει να κάνει. Μήπως αυξήθηκαν τα επιδόματα των πολύτεκνων μητέρων; Μήπως αυξήθηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα; Γιατί να αυξάνονται τα επιδόματα και τα έξοδα των αξιωματούχων και των διευθυντών;» , ρώτησε ο κ. Περδίκης.

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση διατηρεί τις περικοπές σε επιδόματα οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας πως γίνεται η Βουλή να εγκρίνει αυξήσεις σε επιδόματα «πολυτελείας» δημόσιων λειτουργών.

Με ανησυχία διαπιστώνουμε ότι δειλά- δειλά αλλά σταθερά καλλιεργείται κλίμα επαναφοράς επιδομάτων και προνομίων,​ ​τα οποία εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι θα έπρεπε να είναι κλεισμένα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Καθώς οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος και στις αναπτυξιακές δαπάνες παραμένουν και διαιωνίζονται, την ίδια ώρα βλέπουμε να επανέρχονται οι προσαυξήσεις και οι προαγωγές, να καταργείται η έκτακτη εισφορά των υψηλόμισθων υπαλλήλων, να επανέρχονται οι λιμουζίνες και να αυξάνονται τα επιδόματα «πολυτελείας».

Η επαναφορά προνομιακών επιδομάτων, επειδή τάχα έχει περάσει η οικονομική κρίση, για μας είναι απαράδεκτη, όταν η ίδια Βουλή απορρίπτει αυξήσεις σε επιδόματα οικονομικά αδύνατων ομάδων.

Καταδικάζουμε την στάση της πλειοψηφίας που απέρριψε τις τροπολογίες του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Καταδικάζουμε επίσης τη στάση της πλειοψηφίας που κατάργησε το ταμείο για τη στήριξη των οροθετικών ατόμων αντί να θεσπίσει επίδομα οικονομικής στήριξης των ατόμων αυτών.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων για άλλη μια φορά αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων.