Όπως φαίνεται έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο η καταστροφή της φύσης και του περιβάλλοντος λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής κρίσης.

Ανάμεσα σε αυτά τα περιστατικά προστέθηκαν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα και την Τουρκία, που έχουν καταστρέψει εκατοντάδες εκτάρια γης, αποδεκατίζοντας την πανίδα και χλωρίδα των γειτονικών χωρών, προκαλώντας μεγάλες υλικές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ανησυχούμε για την τεράστια έκταση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα αλλά και την Τουρκία. Ευελπιστούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να κατασβεστούν οι φωτιές και να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών και η εφαρμογή αντιπλημμυρικών έργων ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή με την έλευση βροχών.

Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι – Διεθνείς Οργανισμοί και Κυβερνήσεις – ότι τα ψέματα έχουν τελειώσει. Η κλιματική αλλαγή που προκάλεσε ο άνθρωπος με τις αλόγιστες και υπερβολικές του δράσεις απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη. Είναι ώρα για κοινή δράση, είναι ώρα για κοινές αποφάσεις. Τέρμα στα μισόλογα και στις διακηρύξεις χωρίς αντίκρισμα.

Είναι καιρός και εδώ στη Κύπρο να πάρουμε το μήνυμα. Η καταστροφή που βιώνει σήμερα η Ελλάδα και η Τουρκία, αλλά και που βιώσαμε εμείς πριν λίγες εβδομάδες, ας μας ενεργοποιήσει επιτέλους κι ας αλλάξουμε πολιτικές και συνήθειες. Ας σταθεί η αφορμή για να ξεπεράσουμε τους χειρότερους εαυτούς μας και να προχωρήσουμε σε αληθινές, στρατηγικές συνεργασίες που θα σώσουν όχι μόνο τον τόπο μας αλλά και όλο τον πλανήτη.