Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των ΑμεΑ από τα Ηνωμένα Έθνη,  με στόχο την κινητοποίηση-εφαρμογή της σχετικής Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των αναπήρων 

Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει τοποθετηθεί ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής του δράσης την στήριξη με κάθε μέσο των δικαιωμάτων των αναπήρων, πάντα σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα. 

Οραματιζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Κύπρο, μια δίκαιή κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα αντιμετωπίζει τα δικαιώματα όλων με αξιοπρέπεια .

Είναι σχήμα οξύμωρο να τιμάμε την Διεθνή Ημέρα ατόμων με αναπηρία και οι συμπολίτες μας με αναπηρία να μην έχουν δίκαιη κοινωνική ενσωμάτωση, να μην έχουν πρόσβαση σε χώρους που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν για τις καθημερινές τους δραστηριότητες. 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε ότι η πολιτεία , κυβέρνηση και Βουλή οφείλουν να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευαισθησία το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.