Τα επεισόδια διαδέχονται το ένα το άλλο το τελευταίο διάστημα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας. Αυτή τη φορά με νέα τοποθέτηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών στην περιοχή Ζακακίου στη Λεμεσό, και την έκρηξη του ενός τις πρωινές ώρες.

Ο Έτμοντ Χαγουίλα, επαρχιακός γραμματέας Λεμεσού και μέλος της πολιτικής επιτροπής του Κινήματος ανέφερε τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια πρόκλησης επεισοδίων και τρομοκρατίας από μερίδα εξαγριωμένων συμπολιτών μας. Το αποκορύφωμα είναι η τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο δημοτικό σχολείο Ζακακίου και στο επαρχιακό Τμήμα του Υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό, όπως και ο εμπρησμός της εισόδου του δημοτικού σχολείου Δευτεράς στη Λευκωσία. Επιπλέον, σημειώνουμε πως η κατά τα άλλα ειρηνική χθεσινή διαδήλωση μπροστά στην Βουλή των Αντιπροσώπων αμαυρώθηκε από τα άτομα που προκάλεσαν επεισόδια και τραμπουκισμούς, με αποκορύφωμα τον εγκλωβισμό κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας στο αυτοκίνητο της για είκοσι λεπτά και την χρήση λεκτικής βίας εναντίον της.

Αντιλαμβανόμαστε το δικαίωμα του κάθε πολίτη στη διαμαρτυρία όμως η πρόκληση φόβου, η καταστροφή περιουσίας και ο τραμπουκισμός ως αντίδραση στα νέα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και καλούμε τους πολίτες να προχωρούν στο αναφαίρετο δικαίωμα τους στη διαμαρτυρία σεβόμενοι το επίσης αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας στη σωματική ακεραιότητα και στην μη καταστροφή της περιουσίας μας. Επιπλέον, η μη τήρηση των ελάχιστων μέτρων προστασίας για περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού είναι και προκλητική και παράνομη.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει άμεσα να ελέγξουν την κατάσταση, ώστε να προλάβουν τα χειρότερα. Ας συσπειρωθούμε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη για τις επιλογές και τις πράξεις μας. Όλοι μαζί οφείλουμε να γίνουμε μια γροθιά και κρατήσουμε τον ιό μακριά από την κοινότητα. Δεν θέλει κανένας να επανέλθουν οι κατ’οίκον περιορισμοί και επιπλέον κρίση στην οικονομία μας.