Δυστυχώς είναι η πολλοστή φορά που υποχρεωνόμαστε να αναφερθούμε στο ζήτημα της αφισορύπανσης, που προκαλείται από ορισμένες κομματικές νεολαίες και οργανισμούς.

Παρά τη σειρά επιστολών και παρεμβάσεων του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προς τις αρμόδιες αρχές, όλα τα προηγούμενα χρόνια, βλέπουμε και τη φετινή χρονιά να συνεχίζεται η ίδια προβληματική πρακτική.

Είτε πρόκειται για προώθηση πολιτιστικών, ή πολιτικών εκδηλώσεων, είτε για εμπορικές διαφημίσεις επιχειρήσεων, χαρτοαφίσες τοποθετούνται μαζικά σε πασσάλους της ΑΗΚ, οδικές πινακίδες κλπ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλούμε για μια ακόμα φορά το τμήμα Δημοσίων Έργων να αναλάβει τάχιστα τον καθαρισμό των δρόμων από τις αφίσες ρύπανσης. Ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να επιδεικνύουν και οι δημοτικές αρχές και μάλιστα σε περιόδους όπου τα συνεργεία καθαρισμού δεν βρίσκονται σε εργάσιμο ωράριο.

Τέλος, είναι τεράστια η ευθύνη όσων κομμάτων στηρίζουν τις νεολαίες τους, στη “μάχη της αφίσας” που εκτός από αντιπεριβαλλοντική, είναι και μια πράξη παράνομη!

Να επιβληθούν επιτέλους οι σχετικές κυρώσεις σε οποιονδήποτε συνεχίζει τις πρακτικές αυτές!