Στην Ολομέλεια της Βουλής, χθες Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, τέθηκαν προς έγκριση δύο ψηφίσματα. Το ένα ψήφισμα αφορούσε την υιοθέτηση του αναθεωρημένου Χάρτη των Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων για μια μη Ρατσιστική και χωρίς Αποκλεισμούς Κοινωνία.

Το δεύτερο ψήφισμα, το οποίο κατατέθηκε από το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αφορούσε στην 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δύο ψηφίσματα που καταρρακώνουν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, στρέφονται εναντίον του φασισμού και υπέρ της δημοκρατίας, των πολιτικών δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας των λαών, τα οποία ψηφίστηκαν από το σύνολο των βουλευτών, εκτός του ΕΛΑΜ.

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το μήνυμα είναι ένα:

Η ακροδεξιά στην Κύπρο έχει ταυτοποιηθεί πλήρως. Είναι η πολιτική συνέχεια της Χούντας των Συνταγματαρχών και της ΕΟΚΑ Β που πρόδωσαν την Κύπρο και την παρέδωσαν στον Αττίλα.

Το γεγονός αυτό χρήζει τεράστιας προσοχής, τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από την ίδια την Βουλή, αλλά κυρίως από την κοινωνία.

Δυστυχώς το φαινόμενο της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού αναβιώνει και θα συνεχίσει ακόμα, όσο δίνεται βήμα σε ρατσιστικά και φασιστικά κινήματα.

Για εμάς, ο αγώνας εναντίον του φασισμού και της μισαλλοδοξίας, ο αγώνας του Πολυτεχνείου που τιμούμε σήμερα, συνεχίζεται.