Στο πλάι των κατοίκων Μιτσερού και των γύρω περιοχών στάθηκε ηγεσία και αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπό του Προεδρου Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, σε ακόμη μια εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα ασφαλτικά που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28 Απριλίου έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου αναφέρει πως: «Διαχρονικά υποστηρίζουμε τους κατοίκους του Μιτσερού όσον αφορά τη μετακίνηση του ασφαλτικού εργοστασίου. Το Μιτσερό είναι ήδη μια περιοχή ιδιαίτερα βεβαρημένη, γνωρίζουμε εδώ και χρόνια τα προβλήματα της περιοχής με τις οσμές και τα λατομία και τώρα μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πιθανότητα χωροθέτησης εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου στην βεβαρημένη αυτή περιοχή, που θα εκπέμπουν επικίνδυνες χημικές ουσίες και οχληρές οσμές.

Υπενθυμίζω πως στην Κύπρο δυστυχώς δεν έχουμε νομοθεσία που να διέπει άλλα επικίνδυνα χημικά πέραν από αυτά που ορίζει η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία. Γι’ αυτό το σκοπό, έκανα μια έρευνα με τη βοήθεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και έχουμε μαζέψει υλικό για το πως διαχειρίζονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τις αιωρούμενες χημικές που δεν περιλαμβάνονται στην εν λόγω οδηγία. Με έξοδα του Κινήματος έχουν αναλάβει επιστημονικοί συνεργάτες να ετοιμάσουν πρόταση νόμου για να ρυθμίσουμε αυτό το θέμα».

Γι’ αυτό ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους που επηρεάζονται και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Η ρύπανση δεν πρέπει να μετακινείται αλλά να καταργείται! Και η παρανομία δεν πρέπει να επιβραβεύεται αλλά να τιμωρείται.